Για Εμάς

Βιογραφικό Χορωδίας Διονύσου "Σεμέλη"

Η μικτή χορωδία Διονύσου "Σεμέλη" δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από ομάδα χορωδών του Διονύσου και της ευρύτερης περιοχής. Τη διεύθυνση της ανέλαβε ο μαέστρος κος Ματθαίος Λεγάκης και τη συνοδεία πιάνου η πιανίστα &υψίφωνος κα Μυρτώ Ακρίβου.
Απαρτίζεται από 50 μέλη περίπου, άντρες και γυναίκες που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική, τους ωθεί να καταθέτουν τη δική τους σφραγίδα σε κάθε μουσική σύνθεση.
Στο ρεπερτόριό της η χορωδία περιλαμβάνει πολυφωνικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εμφανίσεις όπως: Στην "8η Χορωδιακή Συνάντηση Μικρασιατικής Χορωδίας Νίκαιας" στο δημοτικό θέατρο Νίκαιας, στην "Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών" στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, στο Βωμό Διονύσου (αρχαιολογικός χώρος), στο Δημοτικό θέατρο Κηφισιάς, στην πλατεία Σεμέλη στη Δροσιά, στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Διονύσου στον Αγ. Στέφανο, στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Διονύσου σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η ίδια η χορωδία, στην "8η & 10η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών Πολιτιστικού Συλλόγου "Φιλύρα" στον Υμηττό, στην Πασχαλινή συναυλία "Το Θείον Πάθος" με συνοδεία της ορχήστρας δωματίου NuovArte στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, στην "1η & 2η Συνάντηση χορωδιών" του Δήμου Διονύσου, στο 2ο Συμπόσιο Αμπέλου & Οίνου, στην κοπή της πίτας της Χορωδίας στο παλαιό Δημαρχείο Διονύσου, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με άλλους τοπικούς συλλόγου για το σωματείο "Διάζωμα" στο Δημοτικό θέατρο Κηφισιάς.
Τον Ιούνιο του 2013 διοργάνωσε το 1ο φεστιβάλ "Χορωδίας Διονύσου Σεμέλη" στο Διόνυσο Αττικής με εκλεκτές χορωδίες, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχε στο 1ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του "Απόλλωνα Μουσηγέτη" στην Κηφισιά και στη μεγάλη πανηγυρική πρωτοχρονιάτικη συναυλία την 1/1/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου μαζί με τη μικτή χορωδία Διονύσου και με τη συνοδεία της ορχήστρας δωματίου NuovArte. Συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "Gheorghe Cucu" που διοργάνωσε η Χορωδία Millennium στη Σλάτινα της Ρουμανίας στις 3/5/2014, στο οποίο ο μαέστρος Ματθαίος Λεγάκης ήταν και επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ, και πραγματοποίησε συναυλία στις 5/5/2014 στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι. Συμμετείχε τέλος, στην 16η συνάντηση χορωδιών που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη.

Διοικητικό Συμβούλιο Χορωδίας Διονύσου "Σεμέλη"

Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλ., e-mail
Πρόεδρος : Καφαντόγιας Ανδρέας 210 8150 007, 694 5799 673
kafantogias@yahoo.gr
Αντιπρόεδρος : Βολουδάκη Αικατερίνη 694 5431719
katerinavoloudaki2@gmail.com
Γραμματέας : Μανωλά Αρετή 210 8152 103, 694 5294 363
dionxpmag@yahoo.gr
Ταμίας : Φωτάκη Χρυσούλα 210 8150 450, 693 2923 231
xrisulazafeiriou@yahoo.gr
Έφορος : Παπανικολόπουλος Λάμπρος 693 2793 805
lina_bratsaki@hotmail.com

Μαέστρος

www.mlegakis.com
Ο Ματθαίος Λεγάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών οπού αποφοίτησε με άριστα στα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής με τον καθηγητή & συνθέτη Μιχάλη Ροζάκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Τέχνης του Γ. Φακανά όπου και πήρε το δίπλωμα Σύνθεσης με άριστα παμψηφεί με τον καθηγητή Ι. Δακουτρό και ακολούθως σπουδές στη Διεύθυνση Ορχήστρας στο London College of Music at Thames Valley University αποκτώντας τα διπλώματα ALCM - LLCM Conducting. Πήρε πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων από Ωδείο Ζωγράφου με καθηγητή τον Γ. Πολιτόπουλο. Τέλος πήρε δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με Άριστα και Α΄ βραβείο από το Ωδείο Κόνταλυ με καθηγητή το μαέστρο Μιχάλη Πατσέα.
Παράλληλα με τις σπουδές του πήρε μαθήματα ενορχήστρωσης και σύνθεσης από τον καθηγητή και συνθέτη Σ. Μάζη, μαθήματα πιάνου από τον καθηγητή Σ. Ζαφειρόπουλο, μαθήματα βιολιού από τον καθηγητή Π. Δεσποτίδη, μαθήματα κλασσικού τραγουδιού από την καθηγήτρια Μίσα Ικέουτσι και μαθήματα χάλκινων πνευστών από τον καθηγητή Π. Πασχαλίδη.
Διαβάστε περισσότερα

Πιανίστα

www.myrtoakrivou.com
Η Μυρτώ Ακρίβου σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου πήρε πτυχίο με άριστα παμψηφεί με τη Σ. Μακρυγιάννη και δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο με την Έλενα Μουζάλα. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο London College of Music at Thames Valley University στο Performer’s Recital Diploma με την κ. Penny Sue Joyce. Σπούδασε επίσης κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στη μουσική σχολή Σείστρο όπου πήρε το δίπλωμα της με την Αγγέλικα Φαμέλου και πτυχίο αρμονίας στο Ωδείο Ζωγράφου με τον Ματθαίο Λεγάκη.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses πιάνου με τους A. Lefevre, R. Jansen και G. Ganev, καθώς και πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια διδασκαλίας της μουσικής και του πιάνου.
Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σαν σολίστ και έχει συνεργαστεί με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το τρίο Olympico, το Trio da Camera και πολλά άλλα μουσικά σύνολα, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι ιδρυτικό μέλος και σοπράνο του Eklipsis vocal ensemble, πιανίστα της ορχήστρας δωματίου NuovArte, ντουέτο με την φλαουτίστα Αμαλία Κουντούρη και ντουέτο με τη σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου, έχοντας πραγματοποιήσει μαζί τους πάνω από εκατό συναυλίες ανά την Ελλάδα.
Διδάσκει στα Ωδεία «Εν Οργάνοις» και «Σείστρο» και είναι μουσικός συνοδός μονωδών και εκτελεστών πολλών μουσικών οργάνων.

Μέλη Χορωδίας

Soprani Alti
Αγγελοπούλου Σίσυ
Αθανασιάδου Αιμιλία
Αϊβατζή Μίνα
Βάγια Λίνα
Βουδιγάρη Τζένη
Βουλαλά Πέννυ
Γκιόκα Γλυκερία
Δημητρίου Πηνελόπη
Κωστοπούλου Ιουλία
Μαλαγαρδή Τίνα
Μανωλά Αρετή
Μαρίνου Ειρήνη
Ορφανίδου Άννα
Παντελούκα Χριστίνα
Παπακωνσταντοπούλου Φωτεινή
Χατζηαντωνάκη Ελισάβετ
Χατζηνικολαΐδη Γιάννα
Βερβέρη Ελένη
Βουλουδάκη Αικατερίνη
Γρηγόρη Ευαγγελία
Μερμίγκη Σταυρούλα
Οικονομοπούλου Ηρώ
Παπαδοπούλου Ρένα
Τόκα Ελένη
Τσιγώνη Αλεξάνδρα
Τσομίδη Μαρία
Τσομίδη Πέγκυ
Tenori Bassi
Γεωργακοπούλου Βάσω
Κολυβοδιάκος Κοσμάς
Κουτσαντώνης Γιάννης
Μαρασλίδη Βίλλυ
Μήτσου Μαρία
Νισκόπουλος Χαράλαμπος
Πετροπούλου Βάνα
Ρούπακας Ευάγγελος
Σταυράκης Ασημάκης
Τρέχα Σοφία
Τρέχας Ιωάννης
Χαραλαμποπούλου Ρούλα
Χαρμαντάς Τεύκτρος
Βερβέρης Ιωάννης
Γεωργακόπουλος Κώστας
Γιαννικάκης Χρήστος
Ευλογιάς Νίκος
Μενδωνίδης Γεώργιος
Μπάμπαλης Αθανάσιος
Μπαρδάνης Δημήτρης
Μπάσης Αναστάσιος
Παναγόπουλος Θεόδωρος
Παπαγλάστρας Γεώργιος
Παραμάνης Παντελής
Σπυρόπουλος Ιωάννης
Φλώρος Γεώργιος